pdf írás

PDF írás lépésről lépésre

Különböző szoftverekben természetesen ettől eltérhetnek a beállítások, de az alap elnevezések, mint a Bleed (kifutó), Crop marks (vágójel) jellemzően megegyeznek mindegyik szoftverben. Az Office termékek nem tartalmaznak ilyen típusú beállításokat, hiszen nem nyomdai előkészítésre találták ki őket.

Adobe InDesign használata esetén az alábbi lépéseket kövesse:

 • 1

  File -> Adobe PDF Presets -> PDF/X3 vagy PDF/X1

  Használja a beépített profilokat, ez a legtöbb beállítást már megfelelően tartalmazza.

   

  pdf írás

 • 2

  General

  A General ablakban a Pages: All, az Export As: Pages beállítások legyenek kiválasztva. Ebben az esetben a dokumentum összes oldala, az üres oldalakkal együtt (ez fontos a kilövés miatt) egy fájba kerül kiírásra.

   

  pdf írás

 • 3

  Compression

  A Compression ablakban, amennyiben az általunk javasolt PDF presetet használja nincs teendője, a képen látható beállításokat kell látnia.

   

  pdf írás

 • 4

  Marks and Bleeds

  Marks and Bleeds ablak: csak a Crop marks és a Registration marks jelölőket pipálja be. A Bleed and Slug résznél azt az értéket adja meg, amennyi kifutó került az anyagra (jellemzően 3 mm vagy 5 mm körben). Az Offset értéknek kérjük annyit állítson be, amennyi a kifutó értéke, így a jelek biztosan ezen a területen kívülre kerülnek, nem lógnak bele a grafikába.

   

  pdf írás

 • 5

  Output

  Az Output ablakban a Color conversion: No Color Converison értéket válassza ki, a Profile Inclusion Policy: Don’t Include Profiles beállítás mellett. Ezzel elkerülhető a különböző profilokból adódó színeltérések problémája.

   

  pdf írás

 • 6

  Export

  Ha minden beállítás megfelelő, már csak az Export gombra kell kattintania, és a program a háttérben elvégzi a kiírást. Ha szeretné a folyamatot figyelemmel követni, nyissa meg a Window -> Utilities -> Background Tasks panelt, ahol láthatja éppen hol tart az adott feladat.

   

  pdf írás

Miben lehetünk a segítségére?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi biztosan megtaláljuk az önnek leginkább megfelelő nyomdai megoldásokat.

Wéber Attila
ügyfélkapcsolat

Ha további kérdései vannak keressen minket